Pajak Gadai Perkhidmatan Terbaik Malaysia
Isnin - Sabtu, 8.30am - 5.30pm | Ahad, 8.30am - 3.30pm

Bagaimana Kedai Pajak Menilaikan Barang Kemas Anda?

Macam mana kedai pajak menilaikan barang kemas anda? Biar kami membincangkan hari ini. Kedai pajak memiliki cara khusus untuk menilai barang kemas. Berikut adalah gambaran umum tentang proses tersebut:

 

Penilaian: Penilai pakar kedai pajak akan memeriksa barang kemas anda, dengan mempertimbangkan faktor-faktor yang disebutkan di atas.

 

Ujian Kepuasan: Kedai pajak menggunakan pelbagai kaedah, seperti ujian asid atau ujian elektronik, untuk menentukan keaslian emas dalam perhiasan anda. Langkah ini penting untuk menentukan nilai karat.

 

Menimbang: Penilai akan menimbang barang kemas anda dalam gram untuk menentukan beratnya. Biasanya, berat batu dan berlian akan dikeluarkan kerana ia tidak bernilai. Berhati-hati terhadap penipu yang menggunakan bahan kimia yang disebut “Aqua regia” yang akan merosakkan emas anda. Lebih baik untuk mengunjungi kedai pajak yang sah.

 

Analisis Harga Pasaran: Berdasarkan keaslian, berat, dan keadaan barang kemas anda, kedai pajak akan menganggarkan nilainya dengan menggunakan harga pasaran semasa sebagai rujukan.

 

Perundingan: Akhirnya, peniaga pajak biasanya akan menawarkan anda peratusan dari nilai yang dinilai sebagai jumlah pinjaman. Peratusan ini boleh berbeza berdasarkan dasar kedai pajak.

 

Kesimpulan

Memahami bagaimana kedai pajak menilai barang kemas anda adalah penting untuk membuat keputusan yang berinformasi. Ingat, sentiasa baik untuk mengunjungi beberapa kedai pajak sebelum mengesahkan sebarang urus niaga.

Click here to follow our Facebook Page and Instagram Page

Pawnzon Facebook

Pawnzon Instagram

Sudahkah anda memutuskan untuk "Pajak" atau "Jual" emas anda?

Jika anda hanya memerlukan wang tunai segera, dan tidak ingin kehilangan emas anda supaya anda boleh menggunakannya semula pada masa hadapan, “Pajak” ialah pilihan terbaik anda. Walau bagaimanapun, jika anda telah memutuskan bahawa anda tidak lagi mahu barangan emas anda, adalah lebih baik untuk “Jualkan” barangan tersebut. Sudah tentu, keputusan untuk buat mana-mana satunya masih bergantung kepada keselesaan anda.

Berminat untuk mengetahui berapa banyak yang anda boleh dapat dengan “Pajak” emas anda, hubungi kami sekarang di talian 03-7496 8788 / 03-7890 4132 atau kunjungi kedai pajak gadai kami yang terdekat dengan anda untuk mendapatkan penilaian harga PERCUMA!

Harga Pajak Emas 916: RM2xx

Harga Emas Pasaran 916: RMxxx